Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σούπα αρωματικών


Συνταγή Μαγειρικής


Σούπα αρωματικών


Μιλάμε για μια υγιέστατη σουπίτσα, αποτέλεσμα πειραματισμού εμπνευσμένου από έναν πάγκο στη λαϊκή αγορά.

Ψιλοέκοψα ένα τέταρτο ενός κρεμμυδιού και μία μαραθόριζα και τα έριξα σε μια ζεστή κατσαρόλα, όπου είχε λιώσει ένα κουταλάκι του καφέ βούτυρο. Τα σόταρα. Ύστερα, έκοψα ψιλά-ψιλά και τα φύλλα από ένα μάτσο φρέσκο κάρδαμο (watercress), μισό μάτσο σχοινόπρασο (chives), μισό μάτσο ρόκα, μισό μάτσο κόλιανδρο και καμιά τριανταριά φύλλα από σέλινο και τα προσέθεσα όλα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά και ρίχνοντας και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Τέλος, έριξα λίγο χοντρό αλάτι, μια ιδέα κίτρινο κάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δυο χούφτες ντοματίνια. Προσέθεσα νερό και άφησα τη σούπα να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά, για περίπου μισή ώρα.

Η πειραματική σούπα ήταν πια σχεδόν έτοιμη. Ένα πρόχειρο πέρασμα στο μπλέντερ κι από εκεί στην πιατέλα. Έχυσα και λίγο ωμό αγουρέλαιο από πάνω και την ήπια ζεστή. Νοστιμότατη.

Μετά το γεύμα (το οποίο περιελάμβανε και μακαρονάδα και σαλάτα) ήθελα κι άλλη. Η σούπα ήταν πλέον χλιαρή. Ε, λοιπόν, ακόμα πιο νόστιμη! Κι αν σας πω ότι κρύα, το πρωί ήταν εξίσου (αν όχι περισσότερο) νόστιμη... Μμμμμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου